Denne laks i airfryer er ualmindelig lækker. Den bliver let og helt mør, hvor den næsten flager fra hinanden. Et hit i pokebowl med avocado og peanutdressing.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid8 minuttermin
Øvrig tid30 minuttermin
Samlet tid58 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: hawaiiansk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer
Ingredienser
Laks i airfryer
1spsk.brun farin
1tsk.chili+/- alt efter hvor stærk den er
½tsk.hvidløgspulver
1tsk.løgpulver
½tsk.fint salt
1tsk. fintrevet Ingefær
1spsk.neutral olie
Peanutdressing
60gpeanutbuttercreamy eller crunchy - jeg bruger, hvad jeg har
1spsk.limesaft ca 1/2 lime
½ lime (skallen derfra)kan undlades
1tsk.honning
1tsk.fintrevet ingefærkan undlades
2spsk.soya eller tamari
2spsk.oliefx sesam
1spskchilisovsfx Sriracha eller sød chilisovs alt efter hvad du har, eller hvor stærk du ønsker sovsen.
4spsk.vand - eller meretilføj evt. mere vand, hvis konsistensen er for tyk.
Tilbehør
1mango eller 1/2 ananasi skiver
2avocadoi skiver
4forårsløgi tynde skiver
300gblandet salatfx grøn spidskål, rød spidskål og grønne salatblade
1agurk i tern
200geddamamebønneroptøet
4gulerødder fint snittet i stave eller spiraler
syltede rødløg
4spsk.sesamfrø
300gblomkålsris(eller 2 dl almindelige ris)
Sådan gør du
Laks i airfryer
Fjern skindet fra laksen. Skær laksen i tern på ca. 2 cm.
Bland krydderierne og vend lakseternene deri sammen med olien.
Læg lakseternene i airfryerenskuffen. De skal ligge i et lag.
Airfry ved 200 grader i 8 minutter.
Dressing
Riv ingefær fint.
Riv limeskal fint.
Bland alle ingredienserne til dressingen.
Juster med vand til dressingen har den rette konsistens.
Tilbehør
Skyl og snit grøntsagerne.
Kog risen efter anvisning på pakken
Hæld sesamfrøene i et lille ildfast fad og giv dem 5 minutter ved 160 grader i airfryeren.
Stil alle skålene med ris og tilbehør på bordet, og lad hver enkelt sammensætte sin poke bow, som de bedst kan lide den.