Selleribøffer er meget nemme at lave i airfryer. Denne opskrift er uden mel eller gryn og dermed uden stivelse og naturligt glutenfri. Brug dem fx til vegetarburgere.
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid25 minuttermin
Samlet tid45 minuttermin
Ret: Hovedret
Diæt: Vegetarisk
Servings: 6stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer
Foodprocessor eller rivejern
Ingredienser
400gsellerisvarer nogenlunde til ½ stort selleri
150grevet ost
1stort æg2 hvis de er små
1fedhvidløg
1tsk.salt
Peber
Oliesprayeller olivenolie til pensling
Sådan gør du
Skær rødderne og skrællen af sellerien.
Riv selleri og ost fint og bland det godt.
Slå æg ud i en kål og tilsæt presset hvidløg, salt og peber.
Pisk æggemassen sammen og hæld den ud over den revne selleri og ost.
Bland det hele sammen.
Form seks bøffer og sæt dem hurtigt i airfryeren på bagepapir.
Bag dem først 10 minutter ved 200 grader.
Vend bøfferne om og bag videre i 10 minutter.
Vend bøfferne igen og spray eller pensl dem med lidt olie
Giv dem 5 minutter mere i airfryeren.
Noter
Tip til opskriften: Hvis du vil tilberede selleribøfferne i ovn, så giv dem 25-30 minutter ved 235 grader i almindelig ovn. Her behøver du ikke at vende dem undervejs. Men fiffet med at spray med olie før, de er helt bagt færdig, kan stadig anbefales.