Denne opskrift på Shepherds pie er med hakket svinekød og blomkålsmos, hvilket er overraskende godt - bedre end med kartoffelmos! Dejlig varm og krydret ovnmad.
Forb. tid40 minuttermin
Tid i ovn30 minuttermin
Samlet tid1 timet10 minuttermin
Ret: Hovedret
Køkken: Britisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Ovnfast fad
food processor (kan undlades)
Ingredienser
Kødsovs
3gulerødder
3stilke bladselleri
1løg
2fedhvidløg
Rosmaringerne frisk
Timiangerne frisk
1lille dåse koncentreret tomatpure 40 g
2spsk.engelsk sovs
2spsk.ketchup
2dlrødvin
500gsvinekød
Olie til stegning
Samling
1portion blomkålsmos
100gcheddar
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader.
Rengør gulerødder, bladselleri og løg og skær dem i grove stykker.
Put grøntsagerne i en foodprocessor og kør, til du synes størrelsen på stykkerne er tilpas.
Sauter grøntsagerne i lidt olie.
Imens steges kødet på en pande med lidt olie. Når kødet er brunet, hældes rødvin ved, og der steges videre.
Mens alkoholen fordamper fra panden, tilsættes hvidløg og tomatpure til gryden med grøntsager (skrab grøntsagerne lidt til side og put lidt olie i gryden, som hvidløg og tomatpure kan svitses i.
Tilsæt rosmarin, timian, ketchup og engelsk sovs og hæld også kødet i gryden.
Lad kødsovsen simre i 15 minutter - gerne længere, hvis du har tid.
Imens laves blomkålsmosen efter opskriften.
Smag kødsovsen til med engelsk sovs, salt og peber.
Læg kødsovsen i bunden af et ildfast fad og dæk med blomkålsmosen.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, og drys så med revet ost.
Sæt fadet i ovnen igen og bag videre i ca.10 minutter til osten er gylden.
Noter
Du skal bruge en portion blomkålsmos.Tip: Server shepherds pie med en salat - vi får ofte gulerodsalat til, fordi det er så nemt, når nu foodprocessoren er fundet frem.