Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Stikkelsbærtærte uden mel – med mandel-marcipancrumble
Stikkelsbærtærte uden mel med syrlig stikkelsbærkompot og lækker mandel-marcipancrumble. Server den med is eller flødeskum.
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Samlet tid
40
minutter
min
Ret:
Bagværk, Dessert
Køkken:
Dansk
Servings:
4
personer
Author:
Avocadoen.dk
Equipment
Tærtefad
18 cm
Minihakker
Ingredienser
Stikkelsbærkompot
250
g
stikkelsbær
1
dl
sukker
1
spsk.
vand
¼
vaniljestang (korn + stang som koges med)
eller ¼ tsk stødt ingefær
Mandel-marcipancrumble
65
g
smør
50
g
sukker
50
g
revet marcipan
1
æg
85
g
mandler
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader
Stikkelsbærkompot
Kog 250 g stikkelsbær med vand og vanilje/ingefær i 5 minutter.
Fisk bærrene op med en hulske og læg i et tærtefad på ca. 18 cm.
Kog lagen ind til den begynder at tykne.
Hæld lagen over bærrene i tærtefadet.
Mandel-marcipancrumble
Rør smør og sukker sammen med en ske eller dejkrogene på håndmixeren.
Rør revet marcipan og æg i dejen.
Hak mandlerne i minihakker til en del af dem er blevet til mel. Der skal stadig være mandelstykker tilbage.
Vend mandelmelet i dejen og fordel forsigtigt crumblen over stikkelsbærkompotten.
Bag tærten til den er gylden. Det tager 20-25 minutter.