Sund æblekage uden sukker og mel – dessertmorgenmad
Sund æblekage uden sukker og mel, glutenfri og uden stivelse. Opskriften er inspireret af gammeldags æblekage, men så sund, at jeg spiser den til morgenmad.
Forb. tid10 minuttermin
Samlet tid10 minuttermin
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Dansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 1person
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn kan også laves i gryde
Ingredienser
1-2æbler (alt efter størrelse)
¼tsk. vaniljepulver
150gyoghurt eller skyr uden smag
1tsk.chiafrøkan udelades
1knsp.vaniljepulver
2spsk.mandler
1tsk.blommesyltetøj eller andet rødt syltetøjkan udelades for en sundere version
Sådan gør du
Bland yoghurt eller skyr med vanilje og evt. chiafrø. Stil i køleskabet.
Del æblerne i kvarte og skær kernehuset fra.
Hak æblerne fint og put dem i en skål med lidt vanilje - evt. en stump tom vaniljestang.
Kog æblerne i 3 minutter i mikroovnen (eller i en gryde).
Hak mandlerne groft.
Lad æblemosen køle af, før æblekagen lægges sammen.