Surt slik af 2 ingredienser - opskrift på hjemmelavet slik
Dette er en opskrift på surt slik af limequat og sukker. Det hjemmelavede slik minder om de vingummier, der hedder syrlinger, men er uden e-numre og gelatine.
Tilb. tid40 minuttermin
Køle/tørretid12 timert
Samlet tid12 timert40 minuttermin
Ret: Slik
Diæt: Vegansk
Servings: 1portion
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
150glimequat
100gsukker
1dlvand
50gsukker(til at vende de færdige stykker slik i)
Sådan gør du
Skær limequat i skiver og fjern omhyggeligt alle sten. Nu skal citrusskiverne koges i alt 6 gange i 5 minutter hver gang som beskrevet i de næste to punkter. Se uddybende forklaring under noter.
Kog to gange i koldt vand - skift vandet mellem hver gang.
Kog fire gange i sukkerlage. Lad citrusfrugterne køle af i gryden mellem hver gang.
Sæt på køl natten over.
Læg limequaterne til afdrypning på en rist med et stykke bagepapir eller madpapir under. Lad dem tørre en times tid og vend dem så i sukker.
Du kan vælge at se stort på, at de nok klistrer en smule og spise dem nu, eller lade dem tørre på køkkenbordet til næste dag. Giv dem et lag sukker mere, hvis de stadig klistrer.
Noter
Limequatterne skal koges således:
Første runde i koldt vand:
1) Kog 5 minutter i koldt vand.
Hæld vandet fra gennem en sigte.
2) Kog i 5 minutter i koldt vand.
Hæld vandet fra gennem en sigte. Lad limequatterne blive i sigten.
Anden runde i sukkerlage
Bring 100 g sukker og 1 dl vand i kog i en lille gryde. Nu skal citrusskiverne koges i alt 4 gange i sukkerlagen. Mellem hver gang køler de af i gryden.