I denne version af svensk pølseret har jeg brugt selleri bagt i airfryer i stedet for kartofler. Det gør sellerien mør, og den får en dejlig mild smag. Og så er der løg, paprika og tomatpure som i den traditionelle gryderet.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid40 minuttermin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
1selleriknoldca. 300 g
1løg
1peberfrugt
500gpølserfx wienerpølser eller grillpølser
1spsk.paprika
¼tskchiliflager
1lille dåse tomatpuré
2 ½dlfløde
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær sellerien i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i lidt olivenolie og bag dem i airfryer 20 minutter ved 200 grader.
Imens skæres pølserne i mindre stykker og brunes på en pande.
Sæt pølserne til side.
Snit løg i tern og svits dem på en pande i lidt smør til de er klare.
Skær peberfrugt i tern og tilsæt dem til løgene.
Skub grøntsagerne til side og put lidt mere smør på panden. Heri svitser du paprika, chiliflager, friskkværnet peber og tomatpure.
Hæld fløden over og lad det simre til løg og peberfrugt er møre.
Hæld pølserne i panden med løg.
Tilsæt selleri og lad retten simre færdig ved svag varme i 5 minutter.