Denne tortillalasagne med kylling gemmer på en masse grøntsager og hjemmelavet salsa, der smelter sammen med ost og tortillapandekager på mest fantastiske vis.
Forb. tid45 minuttermin
Tilb. tid25 minuttermin
Samlet tid1 timet10 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
2 tærterfade ca. 20 cm i diameter
Ingredienser
Salsa
1løg
1spsk.olie
1peberfrugt
2fedhvidløg(presset eller finthakket)
¼stkchili flager
1stk.spidskommen
1tsk.koriander
1knsp. cayennepeber
1 dåsetomater
½lime
1stk .oregano
½tsk.salt
Kødsovs
3peberfrugtergerne i forskellige farver
1squash
400ghakket kylling
2spsk.olie
1tsk.salt
peberfriskkværnet
Lasagne
6tortillapandekagerca. 18 cm i diameter - se link efter opskriften.
50gflødeost
evtlidtsmørtil at smøre tærtefadene - behøves ikke, hvis du bruger min opskrift på tortilla.
200grevet ostjeg kan godt lide at bruge en lagret havarti. Cheddar er også et godt valg
3tomater
oregano
Sådan gør du
Salsa
Hak løg og peberfrugt meget fint.
Svits løg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt peberfrugt og krydderier (undtagen oregano) og brun det lidt.
Tilsæt flåede tomater.
Lad salsaen simre uden låg, mens du laver kødsovsen.
Smag til med oregano, lime og salt.
Kødsovs
Brun kødet i lidt olie på en pande og hæld kødet over i gryden med salsa.
Skær peberfrugt og squash i tern og brun det på panden i lidt mere olie.
Hæld det over i gryden og lad det hele simre ca. 10 minutter uden låg.
Smag til med salt og peber.
Tortillalasagne
Tænd ovnen på 200 grader (185 grader varmluft)
Smør to tortillapandekager med smøreost og læg dem i hvert sit smurte tærtefad
Fordel 1/3 af kødsovsen over de to pandekager.
Drys 1/3 af osten oven på kødsovsen.
Fortsæt på samme måde med lag 2 og 3.
Skær tomater i skiver og fordel dem oven på osten.