Smeltende lækker is med kondenseret mælk. Vaniljeisen er cremet helt uden iskrystaller, og du behøver ingen ismaskine. Vaniljeis til brownie, tærte og frugt.
Forb. tid10 minuttermin
Frysetid4 timert
Samlet tid4 timert10 minuttermin
Ret: Dessert
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
elpisker (eller piskeris)
Ingredienser
1vaniljestang(eller erstat med 2 tsk. vaniljepulver pr. vaniljestang)
5dlpiskefløde
1dåse sødet kondenseret mælkca. 400 g
Sådan gør du
Skrab kornene ud af vaniljestangen og sæt dem af i en skål.
Hæld fløden i skålen og pisk til den danner toppe.
Bland forsigtigt flødeskum og kondenseret mælk.
Hæld i en beholder med låg og frys minimum 4 timer (efter 3 timer er isen som softice).
Noter
Denne is kan bruges som basis for alle andre slags is. Du kan altså sagtens putte chokoladestykker, bær, marcipan, eller hvad du nu er vild med, i isen, inden du fryser den.