Vegetarisk stroganoff med portobellosvampe er en lækker gryderet uden kød. Portobellosvampe giver fuld umami med champignon, løg, tomatpuré, paprika og chili.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Samlet tid40 minuttermin
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Diæt: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
1løg(eller 2 små)
300gportobellosvampe(en pakke)
400gchampignon(en stor bakke)
70gkoncentreret tomatpuré(en lille dåse)
¼lfløde
2tsk.paprika
¼tsk.røget paprika
½tsk.chiliflager
Salt og peber
Smør til stegning
2dl.vand
Sådan gør du
Hak løg og steg dem i en gryde i lidt smør til de er klare.
Portobellosvampe renses og skæres i aflange stykker. Champignon renses og skæres i kvarte. Svampene brunes i flere omgange ved høj varme på panden i lidt smør indtil væden er kogt væk. Krydr dem med salt og peber, og hæld dem over i gryden.
Hæld 2 dl vand i panden og lad det hurtigt koge op.
Imens skubbes svampe og løg ud langs grydens sider. Put lidt smør i det hul, der derved kommer i midten af gryden og vent, til smørret bruser. Tilsæt tomatpuré i den ene side af hullet og paprika og chiliflager i den anden side. Lad svitse lidt, mens du rører. Hæld vandet fra panden over i gryden og tilsæt fløden.