Den bedste opskrift på brownie, der oven i købet er glutenfri. Nyd fx disse brownies til dessert med is. Hemmeligheden er rigelige mængder chokolade og intet mel.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid40 minuttermin
Samlet tid55 minuttermin
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 16stykker
Author: Avocadoen.dk
Equipment
form 20x20 cm
Ingredienser
80gsmør
150gmørk chokolade
3æg
225gsukker
1spsk.Kakao*med top
½knsp. knivspids salt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader og læg bagepapir i formen.
Smelt smørret i en skål over vandbad. Imens hakkes chokoladen. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen. Sluk for blusset, men lad skålen blive i gryden. Rør til chokoladen er smeltet. Stil skålen med smeltet chokolade på køkkenbordet, så den kan køle lidt af.
Bland æg og sukker sammen. En brownie må endelig ikke piskes for længe, så det er bare til æg og sukker er godt blandet.
Rør smør- og chokoladeblandingen i dejen.
Bland kakao og salt i en lille skål, og sigt det i dejen.
Bland forsigtigt dejen med en dejskraber, og hæld den i formen.
Bag brownien i 35-40 minutter.
Tjek med en træpind, om den er færdig. Der må godt hænge lidt kage ved, men dejen må ikke være flydende.
Sæt kagen i køleskabet, så den kan sætte sig, inden den skæres ud i 16 stykker.