En hurtig og nem opskrift på vindruemarmelade med et twist af ingefær og citron.
Forb. tid5 minuttermin
Kogetid10 minuttermin
Samlet tid15 minuttermin
Ret: Syltning
Servings: 3glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
3 små glas med låg
Ingredienser
400gdruer uden sten
400gsukker
2cmfrisk ingefærkan udelades eller fx erstattes af vanilje
½citron(saft og skal)
Sådan gør du
Rengør glassene. Se her, hvordan du rengør glas til syltetøj.
Put vindruer, sukker og citronsaft i en mellemstor gryde. Med mindre der er tale om små vinduer (som mine var), så halver dem inden kogning. Så går det lidt hurtigere med at få saften ud. Skræl ingefær, riv den fint og tilsæt til gryden.
Bland det hele godt sammen og tænd for svag varme. Når frugten begynder at safte, kan du skrue op for varmen.
Kog i 5-10 minutter og tjek konsistensen.
Blend marmeladen og kog op igen.
Hæld vindruemarmeladen på de skoldede glas. Sæt låg på med det samme.